Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Κινέζικη Αστρολογία και Τυχερά Πετράδια

Όταν ο Κινέζος Ουράνιος θεός και ο Κινέζος θεός της Γης αποφάσισαν να δημιουργήσουν την Κινέζικη Αστρολογία και να επιλέξουν 12 ζώα για Ζώδια, σκέφτηκαν οτι τα 12 Ζώδια του Κινέζικου Ωροσκοπίου θα χρειάζονταν κάποιο υλικό το οποίο να τα συμβολίζει και να τους ανήκει. Ετσι κατέληξαν οτι κάθε ένα απο τα 12 Ζώδια θα έπρεπε να συνδεθεί με ένα πολύτιμο πετράδι. Το πετράδι θα βοηθούσε τους ανθρώπους να δημιουργήσουν μια πνευματική σχέση με το Κινέζικο Ζώδιο στο οποίο ανήκουν.

Οι Κινέζοι θεοί λοιπόν με την βοήθεια και άλλων θεών συνέλεξαν τα 12 πιο πολύτιμα και δυνατά τυχερά πετράδια στον πλανήτη Γη. Αυτά ήταν (και είναι ακόμα): Γρανίτης, Ακουαμαρίνης, Ζαφείρι, Μαργαριτάρι, Αμέθυστος, Οπάλιο, Τοπάζιο, Σμαράγδι, Χρυσόλιθος, Κίτρινος Χαλαζίας, Διαμάντι and Ρουμπίνι.

Μελετώντας τα χαρακτηριστικά των 12 αυτών τυχερών πετραδιών, απόδωσαν σε κάθε ένα απο τα 12 Κινέζικα Ζώδια και ένα τυχερό πετράδι. Τα πετράδια θα έφερναν τύχη και θα προστάτευαν τους ανθρώπους που τα είχαν στην κατοχή τους. Ας πούμε μερικά πράγματα για τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες των 12 αυτών τυχερών πετραδιών, καθώς και πως αυτά εμφανίζονται στην Κινέζικη κουλτούρα.
(Κάνε κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση)

Βίντεο με τα 12 Τυχερά Πετράδια της Κινέζικης Αστρολογίας

Κοσμήματα Τυχερών Πετραδιών Κινέζικου Ωροσκοπίου


Γρανίτης

Κινέζικη Αστρολογία και Τυχερά Πετράδια - Ποντικός, Γρανίτης

Συσχετισμένο Ζώδιο Κινέζικου Ωροσκοπίου: Ποντικός

Πληροφορίες για τον Γρανίτη: Ο Γρανίτης συμβολίζει κυρίως την αγάπη, την πίστη, τα πάθη, την πνευματική υγεία και ισορροπία και τις γυναικείες ανάγκες. Ο Γρανίτης έχει συνήθως βαθύ κόκκινο χρώμα γι'αυτό και οι Κινέζοι τον ονομάζουν "Πέτρα του Αίματος". Είναι ένα τυχερό πετράδι ιδιαίτερα σκληρό, ιδανικό για την κατασκευή κοσμημάτων και διακοσμητικών. Οι Κινέζοι το χρησιμοποιούν για να γιατρέψουν την μελαγχολία και την κατάθλιψη. Μικρά κομμάτια Γρανίτη δίνονται παραδοσιακά στις Κινέζες έγκυους για να τις βοηθήσουν να γεννήσουν ανώδυνα. Επίσης το πετράδι αυτό είναι γνωστό για την ιδιότητα του να σταθεροποιεί τους κύκλους περιόδου της γυναίκας. Τέλος, υπάρχει και ένας Κινέζικος θρύλος που αναφέρει οτι αν δέσεις ένα κομμάτι Γρανίτη στην εξώπορτα του σπιτιού σου, προστατεύεσαι απο τους κλέφτες.

Κοσμήματα απο Γρανίτη


Ακουαμαρίνης

Κινέζικη Αστρολογία και Τυχερά Πετράδια - Βουβάλι, Ακουαμαρίνης

Συσχετισμένο Ζώδιο Κινέζικου Ωροσκοπίου: Βουβάλι

Πληροφορίες για τον Ακουαμαρίνη: Ο Ακουαμαρίνης συμβολίζει την ειρήνη, την γαλήνη, την φυσική υγεία, την θηλυκή πλευρά των ανθρώπων καθώς και το πνεύμα του Κινέζου θεού της Γης. Έχει ένα μοναδικό σχεδόν διάφανο μπλέ χρώμα που λέγεται οτι προκαλεί ηρεμία και διαύγεια σκέψης. Σύμφωνα με Κινέζικους μύθους, ο Ακουαμαρίνης είναι δημιούργημα μιας μεγάλης θεότητας της θάλασσας που είχε την μορφή θαλάσσιου τέρατος. Η θαλάσσια θεότητα το έδωσε ως δώρο στον Κινέζο θεό της Γης για να τον γοητεύσει. Είναι συχνό φαινόμενο για τους Κινέζους ψαράδες να κρατάνε κομμάτια Ακουαμαρίνη για προστασία απο τους κινδύνους της θάλασσας. Οι παραδοσιακοί Κινέζοι γιατροί χρησιμοποιούν τον Ακουαμαρίνη για να διευκολύνουν την πέψη ρίχνοντας μικρά κομμάτια του τυχερού πετραδιού μέσα σε ποτήρια νερό. Αφού το νερό απορροφήσει την ενέργεια του Ακουαμαρίνη, το πετράδι αφαιρείται και το ρόφημα δίνεται στον ασθενή για να το πιεί.

Κοσμήματα απο Ακουαμαρίνη


Ζαφείρι

Κινέζικη Αστρολογία και Τυχερά Πετράδια - Τίγρης, Ζαφείρι

Συσχετισμένο Ζώδιο Κινέζικου Ωροσκοπίου: Τίγρης

Πληροφορίες για το Ζαφείρι: Το Ζαφείρι (αλλιώς Σάπφειρος) συμβολίζει το φώς, την σοφή οδό, το χρήμα, την καλοζωία, την πνευματική διαύγεια, την ηγεσία, τις εσωτερικές δυνάμεις και την αυτοπεπόιθηση. Οι Κινέζοι το χρησιμοποιούν για να διώξουν μακριά την αρνητική ενέργεια και τις κακές σκέψεις. Λέγεται οτι το Ζαφείρι είναι ένα πετράδι που μπορεί να οδηγήσει στην ολοκλήρωση. Κινέζικοι θρύλοι αναφέρουν οτι το Ζαφείρι έχει την ιδιότητα να διευρύνει την σκέψη και να δημιουργεί διόδους διασύνδεσης με τον εσωτερικό μας κόσμο και τον θεό. Το Ζαφείρι χρησιμοποιείται ευρύτατα στην Κίνα σε ασκήσεις συγκέντρωσης και εκμάθησης πολεμικών τεχνών γιατί έχει την ιδιότητα να εμπνέει και να σταθεροποιεί την σκέψη. Είναι ένα τυχερό πετράδι που σχετίζεται με τους χρησμούς, τα όνειρα και την τέχνη του να βλέπεις το παρελθόν και το μέλλον. Οι Κινέζοι το αποκαλούν "Πετράδι του Τρίτου Ματιού" και το χρησιμοποιούν για να γιατρέψουν ασθένειες σχετικές με την όραση. Το Ζαφείρι σχετίζεται και με τον Κινέζο Ουράνιο Θεό.

Κοσμήματα απο Ζαφείρι


Μαργαριτάρι

Κινέζικη Αστρολογία και Τυχερά Πετράδια - Κουνέλι, Μαργαριτάρι

Συσχετισμένο Ζώδιο Κινέζικου Ωροσκοπίου: Κουνέλι

Πληροφορίες για το Μαργαριτάρι: Το Μαργαριτάρι συμβολίζει την αγνότητα, την κάθαρση και την αθωότητα. Στην Κινέζικη κουλτούρα, το Μαργαριτάρι παρουσιάζεται ως ένα παντοδύναμο πετράδι και το αποκαλούν "Δάκρυ απο τον Ουρανό" ή "Δάκρυ του Θεού". Ένα Μαργαριτάρι δίνεται στις ανύπαντρες Κινέζες κοπέλες για να τις βοηθήσει να βρούν τον άντρα των ονείρων τους. Είναι ένα δώρο το οποίο οι Κινέζοι πατέρες λατρεύουν να δίνουν στις κόρες τους όταν αυτές φτάσουν στην εφηβεία. Αυτό γίνεται για να διαφυλάξουν την αγνότητα της νεαρής κοπέλας. Υπάρχει επίσης ένα έθιμο ανάμεσα στους Κινέζικους αριστοκρατικούς κύκλους σύμφωνα με το οποίο πίνουν αλκοόλ με διαλυμμένα Μαργαριτάρια για να γιατρέψουν και να προλάβουν κάθε είδους ασθένεια. Το Μαργαριτάρι χρησιμοποιείται επίσης για αύξηση της δύναμης και της ενέργειας.

Κοσμήματα απο Μαργαριτάρι


Αμέθυστος

Κινέζικη Αστρολογία και Τυχερά Πετράδια - Δράκος, Αμέθυστος

Συσχετισμένο Ζώδιο Κινέζικου Ωροσκοπίου: Δράκος

Πληροφορίες για τον Αμέθυστο: Ο Αμέθυστος συμβολίζει την δυνατή διαίσθηση, τον εγκέφαλο, την ευτυχία, την ειρήνη, την προστασία και την πνευματικότητα. Οι Κινέζοι χρησιμοποιούν αυτό το τυχερό πετράδι με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα, είναι μόδα να φοράς κοσμήματα με Αμέθυστο όταν πρόκειται να καταναλώσεις πολύ αλκοόλ. Το πετράδι θα σε προστατέψει απο την μέθη και θα διατηρήσει καθαρό το μυαλό σου. Ο Αμέθυστος χρησιμοποιείται σε πολλά μέρη της Κίνας ενάντια σε κάθε μορφής εθισμό όπως κάπνισμα, αλκοόλ ή ναρκωτικά. Χρησιμοποιείται επίσης απο παραδοσιακούς Κινέζους γιατρούς κατά της αμνησίας και των εφιαλτών. Αυτό το μαγικό μωβ πετράδι χρησιμοποιείται επίσης σε πνευματικές εργασίες όπως η αυτοσυγκέντωση. Οι Κινέζοι πιστεύουν οτι ο Αμέθυστος αυξάνει τις ψυχικές και πνευματικές δυνάμεις. Πολλοί Κινέζοι αστρολόγοι και μέντιουμ έχουν πάντα μαζί τους ένα κομμάτι Αμέθυστο.

Κοσμήματα απο Αμέθυστο


Οπάλιο

Κινέζικη Αστρολογία και Τυχερά Πετράδια - Φίδι, Οπάλιο

Συσχετισμένο Ζώδιο Κινέζικου Ωροσκοπίου: Φίδι

Πληροφορίες για το Οπάλιο: Το Οπάλιο συμβολίζει την σωστή καθοδήγηση, την τύχη, την τιμή, την επάρκεια, τα οράματα, τα όνειρα και την δύναμη του μυαλού. Σε πολλές Δυτικές κουλτούρες θεωρείται ως πετράδι κακοτυχίας, ωστόσο οι Κινέζοι πιστεύουν οτι το Οπάλιοφέρνει μεγάλη τύχη και επάρκεια σε όσους το έχουν. Είναι ένα μυστηριακό πετράδι που σχετίζεται άμεσα με τον μυστικισμό και την παραψυχολογία. Κινέζικοι θρύλοι αναφέρουν το Οπάλιο ως "Πετράδι που σε κάνει αόρατο". Χρησιμοποιείται στην Κίνα για επικοινωνία με τα πνεύματα μέσω των ονείρων. Οι Κινέζοι τοποθετούν κομμάτια από Οπάλιο κάτω απο το μαξιλάρι τους για να προστατευτούν όταν βρίσκονται στον κόσμο των ονείρων κατά τη διάρκεια του ύπνου. Λέγεται επίσης οτι το τυχερό αυτό πετράδι μπορεί να σε καθοδηγήσει ώστε να πάρεις τις σωστές αποφάσεις. Το Οπάλιο έχει την μαγευτική ιδιότητα να αλλάζει το χρώμα του απο σκούρο σε ανοιχτό ανάλογα με την διάθεση του ατόμου που το κρατά.

Κοσμήματα απο Οπάλιο


Τοπάζιο

Κινέζικη Αστρολογία και Τυχερά Πετράδια - Αλογο, Τοπαζι

Συσχετισμένο Ζώδιο Κινέζικου Ωροσκοπίου: Αλογο

Πληροφορίες για το Τοπάζιο: Το Τοπάζιο συμβολίζει το κουράγιο, την αντοχή, την αυτοπεποίθηση, την δημιουργικότητα, την χαλάρωση και την ασφάλεια. Πράγματι, το Τοπάζιο είναι ένα παντοδύναμο τυχερό πετράδι με το οποίο οι Κινέζοι υπερνικούν κάθε φόβο και φτάνουν στην εκπλήρωση των πιο θαυμαστών τους στόχων. Το Τοπάζιο είναι επίσης χρήσιμο στους καλλιτέχνες, στους ανθρώπους της μόδας, στους αρχιτέκτονες και μηχανικούς, στους συγγραφείς, στους διακοσμητές αλλά και οπουδήποτε απαιτείται φαντασία και δημιουργικότητα. Το πετράδι έχει συνήθως κιτρινόχρυσες η γαλάζιες αποχρώσεις. Κινέζικοι μύθοι αναφέρουν οτι το Τοπάζιο σε κάνει να σκέφτεσαι βαθύτερα, υψηλότερα και καθαρότερα ώστε να ξεπεράσεις κάθε εμπόδιο που θα βρεθεί στο δρόμο σου. Οι παραδοσιακοί Κινέζοι γιατροί το χρησιμοποιούν ευρέως ενάντια σε ψυχικές ασθένειες ή ασθένειες του εγκεφάλου.

Κοσμήματα απο Τοπάζιο


Σμαράγδι

Κινέζικη Αστρολογία και Τυχερά Πετράδια - Πρόβατο, Σμαράγδι

Συσχετισμένο Ζώδιο Κινέζικου Ωροσκοπίου: Πρόβατο

Πληροφορίες για το Σμαράγδι: Το Σμαράγδι συμβολίζει τον Κινέζο θεό της Γης. Είναι ένα τυχερό πετράδι που σχετίζεται με την αγάπη, το χρήμα, την ομορφιά, την σταθερότητα, την γνώση, την αλήθεια, την δικαιοσύνη και την σπανιότητα. Οι Κινέζοι πιστεύουν οτι το Σμαράγδι αυξάνει τις σεξουαλικές επιδόσεις και αντοχές. Χρησιμοποιείται για την προσέλκυση μελών του αντίθετου φύλου καθώς και για την αναζήτηση της πραγματικής αγάπης. Ένας Κινέζικος θρύλος αναφέρει ξεκάθαρα οτι το Σμαράγδι είναι "Το Πετράδι της Αλήθειας" και πως αν η καρδιά σου είναι δυνατή και το αξίζει, τότε το Σμαράγδι θα σου φανερώσει την απόλυτη αλήθεια. Τα Σμαράγδια έχουν επίσης δυνατές φυσικές αντικαταθλιπτικές ιδιότητες. Οι Κινέζοι πιστεύουν οτι αυτά τα πετράδια σε συνδιασμό με ταυτόχρονη και προσεκτική χρήση κεριών μπορούν να κατακτήσουν κάθε καρδιά και κάθε ψυχή. Το πετράδι είναι επίσης γνωστό για την ιδιότητα του να αυξάνει την αντίληψη και την πνευματική διαύγεια. Τέλος χρησιμοποιείται και ως όπλο κατά του ψέματος.

Κοσμήματα απο Σμαράγδι


Χρυσόλιθος

Κινέζικη Αστρολογία και Τυχερά Πετράδια - Πίθηκος, Χρυσόλιθος

Συσχετισμένο Ζώδιο Κινέζικου Ωροσκοπίου: Πίθηκος

Πληροφορίες για το Χρυσόλιθο: Ο Χρυσόλιθος είναι ένα μοναδικό πετράδι που συμβολίζει την συνένωση, τον μυστικισμό, την ωριμότητα, την ζήλεια και τα οράματα. Θεωρείται ιδιαίτερα μυστηριακό και δυνατό. Οι Κινέζοι το χρησιμοποιούν για να καταπολεμήσουν την ζήλια των κακών ανθρώπων. Οι αρχαίοι Κινέζοι στρατιώτες συνήθιζαν να έχουν μαζί τους ένα κομμάτι Χρυσόλιθο για να καλμάρουν τον θυμό τους καθώς ήταν κανόνας οτι δεν πρέπει να πολεμάς όταν είσαι θυμωμένος. Ο Χρυσόλιθος χρησιμοποιείται ευρέως σε τελετές γάμων για να φέρει ευτυχία, σταθερότητα και έντονη σεξουαλική ζωή στο ζευγάρι. Κατά τη διάρκεια των παραδοσιακών Κινέζικων γάμων οι νεόνυμφοι φορούν μεταξύ άλλων κοσμήματα απο Χρυσόλιθο. Κινέζικοι θρύλοι αναφέρουν οτι ο Χρυσόλιθος έχει την τρομερή ιδιότητα να γιατρεύει τον πληγωμένο εγωισμό.

Κοσμήματα απο Χρυσόλιθο


Κίτρινος Χαλαζίας

Κινέζικη Αστρολογία και Τυχερά Πετράδια - Πετεινός, Κίτρινος Χαλαζίας

Συσχετισμένο Ζώδιο Κινέζικου Ωροσκοπίου: Πετεινός

Πληροφορίες για τον Κίτρινο Χαλαζία: Ο Κίτρινος Χαλαζίας γενικά συμβολίζει την δημιουργικότητα, τις επιστήμες, την επιτυχία, την μάθηση, την γνώση και την πραγματική αλήθεια. Σύμφωνα με Κινέζικους θρύλους ο Κίτρινος Χαλαζίας είναι το "Πετράδι της Επιτυχίας" και πρέπει να το κατέχουν μόνο γενναιόδωροι και καλόκαρδοι άνθρωποι. Τα κοσμήματα απο Κίτρινο Χαλαζία ήταν απο τα αγαπημένα των Κινέζων αυτοκρατόρων. Οι αυτοκράτορες πίστευαν οτι το τυχερό αυτό πετράδι αυξάνει την ικανότητα επικοινωνίας και λόγου. Στην σύγχρονη Κίνα πολλοί δάσκαλοι, καθηγητές και ακαδημαϊκοί έχουν μαζί τους κομμάτια απο Κίτρινο Χαλαζία όταν διδάσκουν. Επίσης χρησιμοποιείται και απο μαθητές κατά την διάρκεια εξετάσεων. Τέλος το πετράδι χρησιμοποιείται για να προκαλέσει αισθήματα πληρότητας και χαράς.

Κοσμήματα απο Κίτρινο Χαλαζία


Διαμάντι

Κινέζικη Αστρολογία και Τυχερά Πετράδια - Σκύλος, Διαμάντι

Συσχετισμένο Ζώδιο Κινέζικου Ωροσκοπίου: Σκύλος

Πληροφορίες για το Διαμάντι: Το Διαμάντι είναι ένα πολύτιμο και πασίγνωστο πετράδι που συμβολίζει την δύναμη, την εξουσία, την προστασία, την πίστη, την φιλία, την αυθεντικότητα και την αγνότητα. Οι Κινέζοι πιστεύουν οτι οι το Διαμάντι έχει θεϊκές ιδιότητες. Πρόκειται για το απόλυτο δώρο για κάθε σημαντικό γεγονός. Τα Διαμάντια είναι οι πιο ισχυροί φρουροί που προστατεύουν απο κάθε κακό. Κινέζικοι θρύλοι αναφέρουν το Διαμάντι ως "Πετράδι του Ηθικού". Καθώς πρόκειται για ένα σπάνιο και ακριβό πετράδι απευθύνεται σε όσους έχουν την οικονομική επιφάνεια για να το αποκτήσουν. Λέγεται οτι όποιος το φορά αποκτά διπλάσια δύναμη και ενέργεια. Σε μερικές επαρχίες της Κίνας υπάρχει ο διαγωνισμός για το "Πιο Σπάνιο Διαμάντι" το οποίο βρίσκουν μόνον αυτοί που προορίζονται για ηγέτες της Κίνας.

Κοσμήματα απο Διαμάντι


Ρουμπίνι

Κινέζικη Αστρολογία και Τυχερά Πετράδια - Γουρούνι, Ρουμπίνι

Συσχετισμένο Ζώδιο Κινέζικου Ωροσκοπίου: Γουρούνι

Πληροφορίες για το Ρουμπίνι: Το Ρουμπίνι συμβολίζει την καλοτυχία, την υγεία, την δόξα, την θερμότητα, το αίμα, την τακτική και την εξυπνάδα. Οι Κινέζοι το χρησιμοποιούν για να διώξουν την αρνητική ενέργεια και την κακή τύχη μακριά. Το Ρουμπίνι χρησιμοποιείται επίσης σαν μέσο πρόληψης κάθε ασθένειας. Κινέζικοι θρύλοι αναφέρουν το Ρουμπίνι ως το "Πετράδι της Φήμης" που μπορεί να σου δείξει πως θα γίνεις γνωστός σε κάθε μέρος του κόσμου. Πολλοί Κινέζοι αυτοκράτορες εκτιμούσαν και εμπνέονταν απο το Ρουμπίνι ως πετράδι του Κινέζου Ουράνιου θεού. Οι παραδοσιακοί Κινέζοι γιατροί το χρησιμοποιούν για να γιατρέψουν ασθένειες του αίματος και για να σταθεροποιήσουν την πίεση. Το Ρουμπίνι είναι επίσης γνωστό για την ιδιότητα του να αυξάνει την θερμοκρασία του σώματος.

Κοσμήματα απο Ρουμπίνι

Δεν υπάρχουν σχόλια: